Öğrenci Koçu;
Öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve isteklerini göz önünde bulundurarak Koçluk yaptığı bireyin;
Okul başarısını gözlemleme ve artırma,
Sınav başarısını takip etme ve yükseltme,
Sınav ile ilgili kaygılarını minimize etme,
Aile içi iletişimde yaşanan sorunların azalmasıkonusunda yardımcıolma,
Etkili çalışma ve sağlıklı yaşam temalı zaman yönetimi içinetkin izleme yapma
misyonunu taşımalıdır.
Bu amaç çerçevesinde bazen bireysel bazen rehber öğretmenden destek alarak bazen de bireyin diğer öğretmenleriyle işbirliği yaparak, yıllık koçluk planına uygun çalışmalar yapmalıdır.
EĞİTİM KOÇLUĞU NEDİR?
Eğitim Koçluk Sistemi, eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir. Koçluk öğrencinin; kendini tanımasını, kendisinde geliştirebileceği alanlarla ilgili hedefler belirlemesini, öğrenme becerilerini kazanmasını, amaçlamaktadır.
Koçluk sisteminin uygulandığı okullarda, ders başarısının yükseldiği, bireyin ailesiyle ve çevresiyle ilişkilerinin güçlendiği ve disiplin problemlerinin önemli oranda azaldığı gözlenmiştir.
Eğitimkoçluğusistemi;öğrencininokul yaşamı aile yaşamı ve sosyal yaşamının olumlu yönde etkilenmesini hedefleyen, başından sonuna değin güven ve gizlilik esasına dayanan bir süreçtir.
Eğitim koçluğu sürecinde öğrenci kendisini daha iyi tanır, sahip olduğu meziyetleri keşfeder ve hataları tecrübe olarak kabul edip, yeterliliklerini arttırır.
Eğitim koçluğu, bireyin arzu ettiği hedef ve performansa erişmek için koç ve öğrenci arasında çalışılan program dâhilinde akademik başarıda, eğitim hedeflerinin yerine getirilmesinde, öğrencinin bireysel özelliklerini önplana çıkartır.
Eğitim koçluğunun okul idaresini, öğretmenleri ve ebeveynleri kapsayan üç temel dayanağı bulunur.
EğitimKoçu,öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aileyle birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Öğrenci ile iletişim halinde ders başarısını takip eder. Gerekli durumlarda okul rehberlik servisine öğrenciyi yönlendirir.
Sürecin işleyişi özetle şöyle ifade edilebilir.
Eğitimkoçu sorular yoluyla öğrencinin kendinitanımasına yardımcıolur.
Öğrenci, koçluk sisteminde belirlenen hedefler doğrultusunda sorumluluk alır.
Eğitimkoçu süreç içinde öğrenciye geribildirim verir ve yakından takip eder.
Eğitim koçu ve öğrenci süreç hakkında değerlendirme yaparak gerektiğinde hedeflerde düzenleme yaparlar.