Eyl

Fen bilimleri öğretmenimiz Aysel Yaşar'ın davetiyle okulumuzda ağırladığımız Astrofotoğrafçı Sayın Şenol Şanlı, kendi üretimi olan teleskobu aracılığıyla öğrencilerimize Güneş lekelerini gözlemleme fırsatı sundu. Davetimize icabet eden ve öğrencilerimize unutulmaz bir gün yaşatan Sayın Şenol Şanlı'ya ve misafirperverliklerinden ötürü müdür yardımcımız Muhammet Kartav'a teşekkür ederiz.

Eyl

Eğitim öğretimin ilk haftası okulumuz öğrencileri ile Konferans salonunda Cuma namazımızı eda ettik.

Her geçen yıl hızlı bir şekilde artan öğrenci sayımızla namaz kılacak alanlar bize dar geliyor Elhamdülillah.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı mart ayı faaliyetleri konusunda; "Branşlara göre eğitim öğretimle ilgili ulusal ve uluslararası güncel gelişmeler, yeni yaklaşımlar, iyi örnekler ve özgün projeler" konusunu öğretmenlerimizle birlikte enine boyuna ele aldık.

Mrt

Okulumuzda kültür ve medeniyetimizden gelen geleneksel sanatların öğrenilmesine yönelik çalışmalar yapılmıştır.

Mrt

Okulumuzda "Hayırda Yarışanlar" etkinliği adı altında Namaz kardeşliği yapıldı. İyiliği emredip kötülükten uzaklaştırma düsturuyla birbirlerini namaza davet ettiler.

Mrt

Çocuklarımız hem eğleniyor hem de öğreniyor. Okulumuzda öğrencilerimize zeka oyunları ile daha eğlenceli bir ortam sunuyoruz.

Mrt

Üç Aylar, Rahmân olan Allah'ın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı aylardır. Bereket ve feyzinden istifade etmesini bilenler, bu aylardan büyük kazançlar elde ederler. Bu bakımdan üç ayların kıymeti pek büyüktür. Ahiret sermayesinin artmasına vesile olan kudsî aylardır.

Mrt

İl Müftü Yardımcısı Yavuz Yıldız hocamızı okulumuzda misafir ettik. Öğrencilerimizle yaptıkları bu güzel sohbetlerinden dolayı okulumuz adına kendilerine çok teşekkür ederiz.

Mrt

Yunuseli Hacı Naciye Kanalıcı İmam Hatip Ortaokulu olarak 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenledik.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Her yıl olduğu gibi bu yılda okulumuz Ramazan imsakiyesini bastırdık.

3 yıldır okulumuza maddi desteğini esirgemeyen Eğitime gönül vermiş olan KIVANÇ OTO Sahibi Selçuk Kartar Beye teşekkür ediyoruz.

Mrt

Hüseyin Kanalıcı Kuran Kursu hocalarımızın davetiyle Kuran Kursunu ziyaret ettik. Kuran kursunda kalan öğrencilerimizin güzel karşılaşmaları ve Kuran Kursu hocalarımızın içten, samimi muhabbetleriyle aynı sofrada buluştuk. Birbirimizle fikir alışverişinde bulunduk. Bu nazik davetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Resûlullah (s.a.v.) buyurdular:

"Şaban ayının onbeşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünü oruç tutun. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ (Keyfiyeti bizce meçhul bir halde) dünyaya en yakın göğe inerek (o andan) fecir oluncaya kadar: "Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir bela ile) mübtela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim. Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu?" buyurur." (İbn Mâce, H. no: 1388)

Beraat Kandili, öğrencilerimiz ve bayan velilerimizin de katılımıyla okulumuz konferans salonunda öğrencilerimizin hazırladıkları etkinliklerle kutlandı.

Mrt

Osmangazi İlçe Müftülüğü Eğitim Uzmanı Ali DOĞDU hocamızın kordinatörlüğünde mahallemiz camii imamları ve kuran kursu hocalarımızı okulumuzda misafir ettik. Çevre mahallemiz ve öğrencilerimizle ortak yapacağımız faaliyetlerin planlamasını yaptık.

Mrt

Öğrencilerimizin sınav kaygısı ve stresini yenmeleri ve başarıya ulaşabilmeleri için deneme sınavlarını yapıyoruz. Yapılan çalışmalar veli gruplarımızda paylaşılıyor. Dereceye giren öğrencilerimizi yemek ikramıyla ödüllendiriyoruz.

Mrt

Okulumuz koridorlarında Hayatın her aşamasında olması gereken Kyr'an ve Sünneti Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz panolarda öğrencilerimizin hizmetine sunuyorlar.